torsdag 17 januari 2008

Jag ska till norge igen.

Imårrn på morgonen åker jag till norge igen, blir ara 2 veckor den här gången men det räcker.
Veckan har känts lite skum och pulkbyggandet bliv lite jobbigare nu när jag sklule iväg igen, men har fått en del gjort iaf. Förra helgen var jag hos ragna, tillsammans med hennes lillasyster så skulle vi bygga en snögubbe, men kramsnön var lite för torr för att det skulle gå att rulla, så vi yggde en björn istället!
Honing mitt i vintern!Dom har bisamhällen och säljer honung, så vi snodde skylten från uppfaren och satte den på björnen, som sitter alldeles vid vägen istället.Premiär för dragkedjor.Jag har länge stört mig på att jag var tvungen att ta av kängorna för att få på regnbyxorna ute på tur.
Så när jag beställde från finland åkte det med 2 st 70cm långa dragkedjor ocknå, så sydde jag dit dom. Spännande att sätta saxen i ett par hela byxor för att sy nått som så många har sagt är så svärt och krängligt.
Tog lite tid men inga direkta misstag och det blev riktigt snyggt, en söm kanske 1 mm in på tyget och sen en till paralell 5 mm längre in på tyget, dragkedjefot på symaskinen hjälpte bra mycket..
Och så två snygga flärpar på löparen så dom blir lättare att hantera!
Dom slutar kanske 15 cm under skrevet så det ska inte nötas om jag exempelvis cyklar.Pulkan som den ser ut idag.Ultralätt?Jag la en 4mmbred remsa plywood i mitten och 6 st tvärgående ribbor över botten, så nu har jag spänt upp så den inte buktar längre, allt limmades fas och en jävla massa tvingar användes, var tvungen att limma i två omgångar.
Råkade komma lite lim mellan plywood och ett mellanlägg så när jag tog bort det så slets lite plywood med, enn skikt så det blev ett svart litet märke.. men det ska jag slipa igenom så den är trä och inte lim i botten, så syns det mindre.Relingar+bakstyckeUtöver detta är det "bara" sidorna i plywood som ska va på pulkan, och dom bygger väl gissningssvis kanske drygt 500 gram till, men pulkan blir ju rätt lätt ändå! förvånansvärt lätt..


Nu när jag har sytt och byggt lite grejer, så kännner jag att det blir ju lite tomt utan logga..
Jag vill ha ett namn och en logga som utstrålar lite avslappning och äventyrlighet, och tycker att detta fångar känslan lite.. detta är bara en principskiss dock,fonten ska ändras ill nått som matchar..

Sen funderar jag hur jag ska få den på tygen (kapellet tarpen packpåsar och en kommande mössa, än så länge). Hemma-tygtryck skulle va fint men måste leta nått som funkar på nylon isf!


Vad tycks?Och som sagt, imårrn åker jag till Norge, på lördag kommer jag kliva på båten. Stannar bara ca 2 veckor men det blir nog bra. För pengarna jag tjänar ska jag nog köpa ett tält, en till sovsäck och en dunfyld luftmadrass.

Sa jag förresen att jag nu har beställt en sovsäck från polen? Sydd efter beställning där jag fick välja färger osv, -15 grader komforttemp och 1130 gram väger den.. eller kommer väga när den är färdigsydd.Blir nog nått inlägg från Norge också, är det nått särskillt ni vill se?Kram / Tomas

2 kommentarer:

  1. Cool! Där händer det en hel del. Bra framsteg på pulkan, snygg logga och bra jobbat med dragkedjorna. Plus Björnen! Va fin!!
    Lycka till i Norge, vi hörs.

    SvaraRadera
  2. Joel aka Polarnatt19 januari 2008 15:28

    Wow, det sitter verkligen inte fast för dig. Hemmabygge av pulka, modifiering av byxor, egen logga osv. Kul! Lycka till med allt + norgeresan

    SvaraRadera